Ekstra slitasje på klær og utstyr. Hvilken rettigheter har du til økonomisk stønad?

Del dette innlegget:


Foreldre som har barn med Autisme, ADHD eller Tourettes syndrom opplever ofte at klær, sko og utstyr blir fortere utslitt en hos familier uten tilsvarende utfordringer.

Høyt aktivitetsnivå, klær som glemmes på skolen, i bursdager, på reise osv. er nok ingen fremmed opplevelse for mange. Her får du informasjon om dine rettigheter til økonomisk støtte.


 

Hei!

I dag har jeg sett litt på en støtteordning som kan være aktuell for mange av dere som leser innleggene mine: Grunnstønad

 

Grunnstønad er en støtteordning som administreres av NAV. Den skal dekke ekstrautgifter som oppstår på grunn av sykdom, skader eller misdannelser. Barn med nevrobiologiske utviklingsforstyrrelser dekkes av denne definisjonen.

 

 

Du må fylle noen kriterier for å ha rett til grunnstønad. For det første må ekstrautgiftene være varige – i praksis 2-3 år eller mer.

Både autisme, ADHD og Tourettes syndrom er livsvarige tilstander, og vil stort sett tilfredstille dette kravet.

Du får ikke grunnstønad til utgifter du bare har en gang, men til utgifter som er vedvarende.

 

 


Innlegget fortsetter under annonsen.Ekstrautgifter på grunn av slitasje på klær og sengetøy omfatter også sko og støvler. Slike ekstrautgifter oppstår enten på grunn av uvanlig ofte vasking eller at selve bruken medfører ekstra slitasje (nav.no)

 

 

Hvor søker du?

Du finner søknaden på nav.no. Skjemaet heter «Krav om grunnstønad – NAV 06-03.04«.

Du vil komme til en elektronisk veileder hvor du skal krysse av for hvilke vedlegg og dokumentasjon som må vedlegges søknaden. Følg anvisningene.

 

gutter på trampoline

 

Grunnstønaden er skattefri, og utbetales en gang i måneden.

Du kan lese mer om grunnstønad på nav.no

 

OBS: Stønaden gjelder også for voksne!

 


Håper dette innlegget var nyttig.

– Steffen –

Del dette innlegget:

Kommentarer

Kommentarer

Les også:  5 tips til besteforeldre som har barnebarn med autisme