Hjernen er stjernen. En bok om kompliserte greier – beskrevet fantastisk enkelt

Del dette innlegget:inforboks om betalte lenker*Innlegget ble opprinnelig publisert i slutten av Mai 2017, men promoteres på nytt.


 

Hei!

Jeg er en hjernenerd! Jeg vet hvor sært det høres ut, men jeg klarer bare ikke la være å snakke om den. Hjernen er fantastisk komplisert – og utrolig primitiv. Samtidig.

 

I dag vil jeg dele litt fra boken Hjernen er stjernen. Den ble utgitt i 2016, men det er i anledning at boken kommer ut i en billigere «paperback»-utgave nå i Juni at jeg vil dele denne perlen av en bok med dere.

Lets go…


 

Hjernen gjør oss til oss, og er årsaken til at det finnes idrett, kunst og musikk. Hjernen er stjernen.

Slik slutter forordet i boken som er skrevet av Kaja Nordengen.

cover fra hjernen er stjernen av kaja nordengenOg dermed er morroa i gang.

Boken starter med en forståelig forklaring av hjernens oppbygning fra skikkelig gamledager, da hjernen kun tok seg av primitive overlevelsesinstinkter, til dagens moderne hjerne som drømmer om silikonpupper, 6 timers arbeidsdager og chartertur til Granka. Tiden har forandret hjernen, både den fysiske hjernen, og tankeprosessene den utfører.

Videre forteller Nordengen om Jakten på personligheten i bokens andre kapittel:

Kapittelet starter med det kjente utsagnet Cogito ergo sum. Du tenker, derfor er du.


Innlegget fortsetter under annonsen.Derfra spretter hun enkelt videre og er innom emner som epigenetikk (er det arv eller miljø som påvirker hjernen mest?),  pannelappen og dens påvirkning på personligheten, før hun lander på emnet personlighetstester. Alt dette i løpet av kapittel 2, som er på bare 17 sider – hvorav en god del er illustrasjoner.

Kunsten å skrive kort og effektivt er det ikke mange som mestrer like godt.

 

Videre er boken fylt til randen med spennende beskrivelser av hvordan vi lærer, hvordan vi føler – og hvordan disse prosessene kan gå galt.

Du kan lese om intelligens, multitasking, ernæring, rusmidler og mange flere emner. Kapitlene flyter du lett igjennom uten behov for å bla i fremmedordboken.

Boken dekker absolutt ikke alt om hjernen, men med sine under 200 sider er ikke heller dette forventet.

Jeg er selv ingen lesehest av dimensjoner, men denne slukte jeg enkelt på en ettermiddag.

Hvis du virkelig vil forstå barn og voksne med utfordringer er hjernen viktig å forstå.

For deg som vil lære seg det grunnleggende om hjernen er boken absolutt en god start.

 

Språket flyter lett, og teksten burde være greit lesbar for de aller fleste. Forfatteren går ikke av veien for å bruke eksempler fra sin egen oppvekst og sitt eget voksenliv, noe som gjør at boken også får et personlig preg. Den har en gjennomgående god faglig forankring, og hvert kapittel har sentrale litteraturreferanser. Bakerst finnes dessuten et nyttig stikkordregister. (tidsskriftet.no)

 

Så, konklusjonen: Vil jeg anbefale boken til andre? Absolutt! Les den, og nyt den…


Boken kan du kjøpe på bokkilden.no for bare 179,-

Nedsatt pris: 157,-

 

Del dette innlegget:

Kommentarer

Kommentarer