ADHD: Innledning

Del dette innlegget:

Hva kan du gjøre for å hjelpe og tilrettelegge for personer med ADHD? Ved å lese innleggene om ADHD på disse sidene håper jeg du får mer kunnskap om tilstanden, og hvordan du kan leve ved eller med den.

Still forberedt

Å oppdra et barn med ADHD betyr at du må være forberedt. Godt forberedt.

Hvis du ved hjelp av kunnskap, trening og prøv-og-feil-metoden etterhvert klarer å ligge et godt hestehode foran utfordringene du vil møte vil du sannsynligvis gå en enklere hverdag i møte.

Jeg kan ikke få sagt det mange nok ganger: Ligg i forkant av utfordringene, forutse problemer, og bli flink til å ta ting «på sparket». Og ikke minst; Slapp litt av!

Noen ganger er det faktisk ikke noen krise om ungen din spiser banos og wienerpølser til middag.

Ta hjelpen du kan få

Du trenger ikke klare deg helt alene. Du kan ikke tenke at de rundt deg forventer at du skal kunne alt. De rundt deg er kanskje ikke i stand til å hjelpe deg heller.

Kanskje har ikke familien din eller naboene dine hatt barn med ADHD selv, eller kanskje de ikke engang vet hva ADHD er, og hva det dreier seg om.

LES OGSÅ  ADHD: Medikamentell behandling

Hvis du har en far eller ei tante som var borti det de kalte «MBD-unger» på 80-tallet, er sannsynligvis mye av teoriene og metodene de brukte for 25-30 år siden avleggs og ubrukelige i dag likevel.

Forskningen, den pedagogiske utviklingen og helsevesenets kunnskap om ADHD-tilstanden har utviklet seg enormt mye bare de siste 15 årene. Vi har fått innsyn, beviste studier og erfaringer vi bare kunne drømme om for 15 år siden. Metoder som er effektive, og som fungerer.

Foreldre til barn med ADHD bør rett og slett bare innse at de må ha hjelp og innspill fra erfarne personer, enten fra et fagmiljø i helsevesenet, tidligere pårørende eller andre som har god og oppdatert kunnskap om tilstanden.

Del dette innlegget:

Kommentarer

Kommentarer